close
Omezený provoz v pátek 26.4. Otevřeno od 7:30 do 12:00
V pátek 26.4. budeme mít od 12:00 z technických důvodů zavřeno. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.

Na Světový den vody si připomínáme nejen význam tohoto zásadního zdroje pro život, ale také naši společnou odpovědnost za jeho ochranu a udržitelné využívání. Společnost Aliaxis, jako přední dodavatel inovativních řešení pro vodní a sanitární infrastrukturu, se zavazuje ke zlepšení přístupu k čisté vodě a její ochraně prostřednictvím širokého spektra produktů a technologií.

Voda je základním stavebním kamenem života, zásadním zdrojem pro zemědělství, průmysl a každodenní život. V České republice, stejně jako ve zbytku světa, čelíme rostoucím výzvám spojeným s vodou - od zajištění její dostupnosti a kvality pro všechny obyvatele, přes znečištění vodních zdrojů, až po extrémní povětrnostní jevy, jako jsou sucha a povodně, které jsou stále častější v důsledku klimatických změn. Tyto výzvy vyžadují inovativní přístupy k vodnímu hospodářství a ochraně vodních zdrojů, aby bylo možné zajistit udržitelné využívání vody pro současné i budoucí generace.

Společnost Aliaxis stojí v čele těchto snah s řadou produktů a řešení navržených tak, aby řešily právě tyto klíčové výzvy. Elektrotvarovky pro spojování potrubí, vsakovací a retenční zařízení, nádrže na dešťovou vodu a systém HTA pro rozvody vody bez bakterií jsou jen některé z inovací, které pomáhají České republice chránit její vodní zdroje a zároveň řešit problémy jako jsou sucha a povodně, zajištění kvality pitné vody a efektivní správa dešťové vody. Na Světový den vody připomínáme nejen význam vody pro naši planetu, ale i potřebu neustálého úsilí a inovací, které pomohou čelit výzvám, jež voda v ČR přináší.

 

 

OSLAVTE HO S NÁMI!
NEJLÉPE SKUTKY!

Aliaxis a současné vodní výzvy

Elektrotvarovky Frialen

V rámci Světového dne vody je klíčové zdůraznit význam kvalitních a spolehlivých spojů ve vodovodní síti, které jsou základem pro bezpečný a efektivní přenos vody. Elektrotvarovky Frialen od Aliaxis představují špičkovou technologii pro vytváření takových spojů, zajišťující vysokou odolnost a dlouhodobou spolehlivost vodovodních systémů. Díky použití elektrotvarovek Frialen lze dosáhnout bezpečných, těsných a homogenních spojení, což minimalizuje riziko úniků a ztrát vody v distribuční síti a zároveň chrání vodu před kontaminací. V kontextu globálních výzev, jako jsou změny klimatu a rostoucí nároky na kvalitu pitné vody, je zajištění integrity vodovodních sítí pomocí kvalitních spojovacích technologií nezbytné.

HTA rozvody vody z PVC-C

Systém HTA z PVC-C od Aliaxis představuje inovativní řešení, které napomáhá udržovat a zlepšovat kvalitu vody v distribučních systémech. Díky svým vlastnostem, jako je vysoká tepelná odolnost, chemická stálost a odolnost proti korozivním účinkům vody, systém HTA z PVC-C zajišťuje, že voda zůstává čistá a bezpečná pro konzumaci po celou dobu své cesty od zdroje k spotřebiteli. Tato technologie také přispívá k prevenci růstu bakterií ve vodovodních systémech, což je klíčové pro zajištění bezpečnosti pitné vody.

Vsakovací a retenční systémy

Tyto technologie nám umožňují efektivněji zacházet s dešťovou vodou, která by jinak mohla způsobit přetížení kanalizačních systémů nebo vést k erozi a znečištění vodních toků. Vsakovací a retenční zařízení pomáhají simulovat přirozené procesy, umožňují dešťové vodě proniknout zpět do půdy, podporují obnovu podzemních vod a zmenšují dopady povodní. Tím, že se aktivně zapojujeme do správy dešťové vody a podporujeme její vsakování a retenci, nejenže chráníme naše životní prostředí, ale přispíváme i k udržitelnému rozvoji našich komunit.

Nádrže na dešťovou vodu

Na Světový den vody připomínáme význam udržitelného přístupu k našim přírodním zdrojům, zejména k vodě. Nádrže na dešťovou vodu hrají klíčovou roli v tomto úsilí, umožňují nám zachytávat a uchovávat dešťovou vodu pro pozdější využití. Toto řešení nejenže snižuje závislost na tradičních vodních zdrojích a pomáhá v boji proti suchu, ale také přispívá k ochraně našeho životního prostředí tím, že redukuje zatížení městské kanalizace a omezuje riziko povodní. Využíváním dešťové vody pro zavlažování, čištění a další nenáročné účely tak můžeme významně přispět k udržitelnosti a ochraně našich vodních zdrojů. Světový den vody je příležitostí zamyslet se nad významem každé kapky a nad tím, jak každý z nás může přispět k lepší budoucnosti naší planety.